Почетна странa ИзворнеПесме.орг
Форум
Добродошли, имате статус госта Претрага | Активне теме | Чланови | Пријави се | Региструј се

Како сте почели да слушате изворну пјесму и музику? Опције
Rajla
Написано: Thursday, June 26, 2008 6:53:04 PM

: *****

Члан од: 4/29/2008
Порука: 18
Место: Приједор
Да ли је то једноставно одувијек било дио вас, или сте тек касније схватили колико је наша традиционална пјесма и музика заправо лијепа!!!!???
Whistle

Ево браће, ево Козарчана,
не боје се крви ни мегдана.

Ми у туђе добро не дирамо,
а без крви свога не пуштамо.

Ми смо браћа испод Козарице,
гдје не рађа мајка издајице.
DILBER
Написано: Sunday, June 29, 2008 1:40:51 AM

: *

Члан од: 6/20/2008
Порука: 10
Место: srem
Свако од нас носи то у себи, само је питање времена и околности кад ће то да схвати!
исто тако, мислим да сви ми најбоље схватамо лепоту и поруку коју нам преносе песме из краја из којег смо.
мада то нас не ограничава и не спутава да увидимо лепоту традиционалне музике ма из ког краја она била.
IGRAČ
Написано: Tuesday, July 08, 2008 3:22:37 PM

Члан од: 5/26/2008
Порука: 13
Место: Srbija
Спонтано сам почео да је слушам и свидела ми се,од тад је стално слушам! Whistle
neda
Написано: Wednesday, September 24, 2008 8:19:38 PM

Члан од: 9/24/2008
Порука: 3
Место: Kozarska Dubica RS
Ja sam se bavila folklorom od malih nogu, tako da mogu da kažem da volim izvornu muziku od davno. Kad više nisam mogla da igram onda smo odlučili osnovati etno grupu Moštanica. Mogu da se pohvalim veoma bogatom kolekcijom izvornih pjesama i natpjeva iz svih krajeva, RS, Krajine, Srbije, Kozare i Potkozarja, Kosova i Metohije...
Vukasin
Написано: Wednesday, October 01, 2008 3:24:53 PM

Члан од: 10/1/2008
Порука: 3
Pomaže Bog!

Kao prvo da vas pohvalim, jer ovo je jedna jako lijepa inicijativa, da se sačuva naša kulturna baština.
Ima mnogo interesantnih priloga, što me raduje.
A posebno me raduje da i naši mlađi naraštaji imaju prilike da pročitaju i nauče nešto novo, o toj našoj bogatoj riznici raznoraznih običaja i lokalizama. Jer upravo ta raznolikost, čini našu riznicu bogatijom.
Počeo sam da slušam, odrastajući uz razne ojkače (kozaračka, grmečka...), i uz zvuke dvojnica i tamburica trožica (krajiška tamburica, kod nas zvana samo tamburica), uz priče đeda na unuka... Zavolio sam tu našu starinu, tradiciju, pjesmu...
Inače sam iz Krajine, tačnije iz novljanskog kraja.
Da ne dužim... Još jednom, samo naprijed!

Pozdrav,
Vukašin

Tamo đe se Grmeč sa Kozarom spaja
A Una sa Sanom ne razdvaja

Корисници који прегледају ову тему
Гост

Промени форум
Не можете да поставите нову тему.
Не можете да одговарате на теме.
Не можете да бришете своје поруке.
Не можете да мењате своје поруке.
Не можете да отворите анкету.