: Администратор
Члан од: 4/29/2008 Порука: 34 Место: Приједор
|
Познато ми бијеше нешто то Свитање па провјерих, е овако, то што ви радите се не може назвати нормалним чувањем изворне музике, јер уводите елементе који никако не могу да се уклопе у неке крајеве из којих пјевате одређене пјесме, а то је тапан или дарабука у свакој боговјетној пјесми коју пјевате... Ја се извињавам што сам овако критичан, али то стварно ужасно звучи... То је моје мишљење, јер је непотребно накарадити пјесме са давањем ритма свему шта вам падне на памет, и то често упропасти пјесму коју пјевате... то што ви радите се може назвати неки назови World Music... Али све се то лако да промијенити, ако ви то наравно желите... Што се тиче гласова, пјевате лијепо и не видим чему оволика тутњава која поклапа сваку пјесму и само се она чује, лијепо је имати неког перкусионисту и њему свака част, али ви сте изворна група а не група бубњара гдје ове дјевојке које пјевају дођу као пратећи вокали.... ето... Ево браће, ево Козарчана, не боје се крви ни мегдана.
Ми у туђе добро не дирамо, а без крви свога не пуштамо.
Ми смо браћа испод Козарице, гдје не рађа мајка издајице.
|

: *
Члан од: 4/5/2009 Порука: 1
|
Ja sam izvornu muziku zavolela jos kao mala jer je moj deka obozavao izvornu muziku i pored njega i ja sam je zavolela najvise volim Kosovske izvorne pesme posto sam sa Kosova.Obozavam ovu muzika jer je ona "zdrava' muzika koja se polako zaboravlja. Ovo je jedan od najboljih sajtova koji sam videla bas zato sto se bavi ocuvanjem nase srpske tradicije.
|

: *
Члан од: 5/26/2008 Порука: 5 Место: Bršadin, Vukovar, Hrvatska
|
Šta da kažem... svi oko mene u nekim momentima počnu da lude, da se podsmevaju, pa i čude koliko sam se posvetio tradicionalnoj muzici i folkloru uopšte. Slušam je i pevam za svoju dušu, ali, nažalost, mnogi ne shvataju šta je tu lepo. Pitam se, a šta nije lepo? Prelepe melodije, naročito neparni ritmovi, sve više i više kvalitetnih izvođača koji interpretiraju ovu vrstu muzike na jako lep način... Slušam ovu vrstu muzike jedno pet godina, od čega je u poslednje tri postala moj isključivi favorit. Najviše volim muziku jugoistočne Srbije, Kosova i Metohije, Makedonije i Bugarske. Pozdrav svima!
Od Ohrida do Stambola nema lepše igre nego što je ohridsko T E Š K O T O, a dajem hiljadu dinara onome ko ga odigra bolje od mene!
|