|
|
 : *
Члан од: 5/26/2008 Порука: 21 Место: Srbija
|
marija (цитат):pozdrav svima ako uopste nekog ima,dodala bi i pevacku grupu SMILJE Има неког овде! Јел у "Смиљу" и даље ради Славица Михаиловић? Поздрав!
|
|
 : Администратор
Члан од: 4/29/2008 Порука: 34 Место: Приједор
|
Је л Смиље уопште постоји још увијек..... ? :)
Ево браће, ево Козарчана, не боје се крви ни мегдана.
Ми у туђе добро не дирамо, а без крви свога не пуштамо.
Ми смо браћа испод Козарице, гдје не рађа мајка издајице.
|
|

Члан од: 6/2/2008 Порука: 3
|
1.Biljan Krstic, 2.Izvorna grupa "Smilje" 3.Svetlana Stevic
Cuvajte Srpstvo!
|
|

: **
Члан од: 6/21/2008 Порука: 26
|
sinoć sam bio na jednom koncertu gde je gostovalo SMILJE i upoznao se sa Slavicom
dobri su i dobro odrađuju svoj deo posla
a što se tiče izvođača, da li ste nekada slušali JADRANKU JAGLIČIĆ, po meni ona naj autentičnije peva i dočarava izvorne pesme
|
|
Члан од: 7/1/2009 Порука: 3
|
Poslusajte "Studenac" Mariju Maksimovic bice vam sto sta mnogo jasnije
|
|
Члан од: 5/26/2008 Порука: 21 Место: Srbija
|
Најбоља и најаутентичнија певачка група јесте "Моба" , па после ове групе Етно одсек музичке школе "Мокрањц" и затим певачка група "Смиље".
|
|

Члан од: 8/27/2009 Порука: 1 Место: Berlin
|
Potpuno se slazem!!! pevaci iz Narodnog ansabla KOLO su isto strahovito dobri!!
|
|
|
Па колико су добро то је већ дискутабилно, мене душа боли кад видим како накараде ојкачу из Поткозарја... фали њима мало више рада са добрим етномузикологом, и мање паметовања одређених играча и давања себи за право да изводе на сцени шта им падне на памет... све док се то не промијени Коло је у великим проблемима...
|
|
Члан од: 8/25/2009 Порука: 2 Место: Timar-Jelicka
|
Народни ансамбл КОЛО је за сваку похвалу, који достојно презентира игре, пјесме и обичаје из наших крајева. То је професионално друштво, које воде људи од професије. А што се тиче ОЈКАЧЕ, мислим да је њена различитост, њена врлина. Ојкача из змијањске,тимарске, санске, козарске, дубичке, подгрмечке и лијевчанске области, нема исту изводљивост. Зато се ојкача и "такмичи", које село бољу пјесму пјева.
|
|
|
узми мало и боље проучи српски фолклор, па погледај шта Коло ради и како представља обичаје, једина ствар која је за похвалу а што су они урадили је концерт Слике из народног живота, гдје су представили обичаје српског народа, а готово све остало што играју је добро стилизован фолклор и не репрезентује никакву традицију српског народа... А то да га воде људи од професије је исто тако чиста будалаштина, распитај се мало ко је какву школу завршио од људи који руководе колом па ћеш се увјерити...
|
|
|
Гост |