|
|
 : *
Члан од: 11/25/2010 Порука: 1 Место: Beograd
|
Oci moje graoraste boje.... ili Sinoc Djordje kroz Valjevo prodje... ili Lisko moja od liandera :)
|
|
Члан од: 12/14/2010 Порука: 2 Место: Srbija
|
Ima li nekog ko zna neku pesmu iz okoline Ponisavlja a da nije "Posla Rumena"? Znacilo bi mi ako bi imao i link sa muzikom. Unapred hvala!
|
|
Члан од: 8/5/2010 Порука: 3 Место: wien
|
vragolija (цитат):Oci moje graoraste boje.... ili Sinoc Djordje kroz Valjevo prodje... ili Lisko moja od liandera :) Ovu pesmu "Lisko moja od liandera" ako imas mozes li mi poslati sa tekstom na mejl...ako imas...unapred Hvala....
|
|
Члан од: 8/5/2010 Порука: 3 Место: wien
|
Forestleander (цитат):Ima li nekog ko zna neku pesmu iz okoline Ponisavlja a da nije "Posla Rumena"? Znacilo bi mi ako bi imao i link sa muzikom. Unapred hvala! "oj pilo li je magareto vodu"..."vrti oro"..."proviknula malka moma"
|
|
Члан од: 12/14/2010 Порука: 2 Место: Srbija
|
lula (цитат):Forestleander (цитат):Ima li nekog ko zna neku pesmu iz okoline Ponisavlja a da nije "Posla Rumena"? Znacilo bi mi ako bi imao i link sa muzikom. Unapred hvala! "oj pilo li je magareto vodu"..."vrti oro"..."proviknula malka moma" Hvala puno, probacu da nadjem tekst i muziku!
|
|
Члан од: 11/13/2011 Порука: 7 Место: Brcko
|
Ima li neko slucajno note od pjesme "Gora jeci" ???? Ja sam imala, ali ne mogu vise da ih nadjem, s obzirom da su mi stvari 3 selidbe pretrpile... :((((
|
|
Члан од: 12/17/2011 Порука: 1 Место: KG
|
Da li zna neko kako se zove pesma koja pocinje na ovom videu http://www.starinis.org/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=38&Itemid=67na 30:15 min. Kada otvorite stranu u donjem delu stranice, skroz na kraj, preuzmite ovu emisiju, odlicna je ima dosta lepe muzike starog Nisa, i za mene lepe pesme koje izvodi legenda iz Nisa Ljubisa Cvetkovic Robi, sa pesmom niske devojke i cojle manojle! Videcete da su predivne! Ova pesma na 30:15 pocinje mi je poznata ali ne mogu nigde da je pronadjem!? PRONASAO MI JE DRUG PESMU. EVO LINK-A: http://www.youtube.com/watch?v=e3gSRIm_8CwNadam se d ce te barem uzivati u linku koji sam dao za video o starom Nisu! Uzivajte!
|
|
Члан од: 12/20/2011 Порука: 7 Место: Ruma
|
Duni vetre sa banatske strane- pesma iz Srema
Duni vetre sa banatske strane pa poteraj camac niz Dunavac. Da ja predjem na sremacku stranu lane moje, na sremacku stranu. Da obidjem par novi' ducana Da ja milu u svilu obucem Da mi mila sorom paradira lane moje.
|
|
|
Ivandanske pesme- Srem
Ivanjsko, ivanjsko cvece rujno! cvece rujno petranjsko. petranjsko cvece plavetno. Ivan ga bere te bere, Petar ga plete te plete, kupal ga Koledu daje, koledu bratu svojemu. Daje ga majki kupala, Kupala majki Zivbozi, Ivanova stara majko! Je li Ivan doma? Odgovara stara majka otiso je na oranje jos na vidov-dan pa je reko doci kuci bas na petrov-dan i doneti kitu zlata rodne psenice Te psenice,te belice toga leba bela.
|
|
|
Sremski becarac
Becarino moja fina lolo Becarino moja fina lolo kad si becar ko te ne bi volo kad si becar ko te ne bi volo
Aj evo sora gde sam prolazio Aj evo sora gde sam prolazio Aj i devojke koju sam ljubio Aj i devojke koju sam ljubio
Ja cu moje obrve lagirat Ja cu moje obrve lagirat Pa ces diko zamnom vantazirat Pa ces diko zamnom vantazirat
Ej zasto mene celo selo vice Ej zasto mene celo selo vice Sta ja radim, sta se koga tice Sta ja radim, sta se koga tice
Aj siroma sam nemam zemlje brazde Aj siroma sam nemam zemlje brazde Aj, al milujem bolje nego gazde Aj, al milujem bolje nego gazde
|
|
|
Гост |