Znam da ovo nema veze sa izvornim pesmama, ali nadam se da se ADMIN neće ljutiti.Na osnovu inicijative koja se pre određenog vremena pojavila na FolklorSrbija Forumu (
http://www.folklorsrbija.org.yu/forum/index.php?topic=281.0 ),
Udruženje građana za zaštitu i očuvanje srpske tradicije i kulture HRAST i
FolklorSrbija tim pokrenuli su humanitarnu akciju pod nazivom
Da i Mitar zaigra sa nama sa ciljem da se prikupe novčana sredstva za lečenje trinaestogodišnjeg Mitra Jojića iz Siriga kod Novog Sada koji od svog rođenja boluje od cerebralne paralize. Mitrovo lečenje je skupo, a novijim metodama laserskih operacija pružaju mu se velike mogućnosti da konačno koliko-toliko stane na svoje noge i započne normalniji život.
Navedena akcija realizovaće se putem humanitarnog koncerta u
Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, koje je ujedno i donator akcije.
Humanitarni koncert održaće se
u velikoj sali SNP-a 23. juna 2008. godine sa početkom
u 20.00 časova. Ulaznice će se prodavati pre koncerta, kao i na sam dan koncerta na biletarnici SNP-a po ceni od
390 dinara.
Učesnici programa humanitarnog koncerta su: Folklorni ansambl
Vila, Novi Sad;
AKUD
Sonja Marinković, Novi Sad;
KUD
Neven, Novi Sad;
Folklorni ansambl
Koledo, Novi Sad;
Kulturni centar
Vrbas, Vrbas;
Srpski kulturni centar
Vuk Stefanović Karadžić, Bačka Topola;
KUD
Stevan Vladislav Kaćanski Bard, Srbobran;
KUD
Dimitrije Tucović, Beograd
Ansambl narodnih igara Srpskog kulturnog društva
Prosvjeta, Vukovar.
Ovim putem Vas
najiskrenije molimo da se pridružite našoj akciji dolaskom i kupovinom karte za humanitarni koncert u Novom Sadu jer naša mala pomoć Mitru i njegovoj mami će značiti mnogo!
Ohrabrimo svi zajendo malog Mitra i pomozimo mu da se samostalno osloni na svoje noge!
Učinimo sve od sebe da Mitar zaigra u kolu sa svima nama!
Sve dodatne informacije možete dobiti na: ughrast@gmail.comlabojan@gmail.comOstale informacije: www.mitar.4t.comwww.mitar.infoscomic@teamnet.co.yu S poštovanjem,
Organizatori akcije
Od Ohrida do Stambola nema lepše igre nego što je ohridsko T E Š K O T O, a dajem hiljadu dinara onome ko ga odigra bolje od mene!