|
|

: **
Члан од: 6/21/2008 Порука: 32
|
teacher, hvala da ovakvom detaljnom opisu i pesamama, ali mala primedba... "...SUMADIJA Vokalna tradicija 16 Livadica prepuna je 'lada ("na svatovski glas") - tri zene, G,Branetici (Takovo) 17 Oj devojko, mile moje ("brojanica", "na glas") - tri zene, D.Satornja (Jasenica) 18 Osu se nebo zvezdama ("na bas") - zenska grupa, Ribnica (Podibar)
..." bodibar nije deo šumadije  već zapadne srbije da ne dođe do zabune, kada se ovo bude dalje prenosilo inače, još jedamput, svaka čast
|
|
 : *
Члан од: 1/14/2009 Порука: 5 Место: BiH
|
Troglav , hvala na ispravci, ali te tekstove sam prepisao sa materijala koji su dosli uz kasete, tako da se nisam bavio geografijom, nego postavljanjem muzike.
Pozdrav.
|
|

|
ma ništa lično, nego samo sam ukazao na grešku pošto sam ja iz jednog podibarskog sela inače, nisam siguran i da li je pesma iz tog kraja , ili je samo peva grupa iz ribnice(podibra), pa je to vezano za nju, a ne i za pesmu  (ne smam da tvrdim, jer je prvi put čujem u ovoj varijanti, ne verujte mi) u svakom slučaju kao što rekoh, vredan materijal si izložio, bravo,
|
|
Члан од: 1/14/2009 Порука: 5 Место: BiH
|
Sve u redu Troglav, imam ja jos snimljenog materijala na kasetama, ali necu da postavljam jer jos nisam popisao sve izvodjace.
Pozdrav.
|
|
Члан од: 6/20/2008 Порука: 13 Место: srem
|
" milo moje banjačanče okrenulo glavu, .............. strane jagnje moje suza mu kanula...." tako nekako, možda neko i prepozna pesmu i još ako postavi snimakkkk
|
|

|
DILBER (цитат): " milo moje banjačanče okrenulo glavu, .............. strane jagnje moje suza mu kanula...." tako nekako, možda neko i prepozna pesmu i još ako postavi snimakkkk šta je ovo???
|
|
 : Администратор
Члан од: 4/29/2008 Порука: 36 Место: Приједор
|
То је пјесма чини ми се из Призрена, имам ја снимак, али видео са Златних Ансамбала Србије 2001. године из СНПа у Новом Саду!! Можда некад рипујем па поставим, али тек за 2 недеље, етооо, јако лијепа пјесма иначе :)
Ево браће, ево Козарчана, не боје се крви ни мегдана.
Ми у туђе добро не дирамо, а без крви свога не пуштамо.
Ми смо браћа испод Козарице, гдје не рађа мајка издајице.
|
|

|
DILBER (цитат): " milo moje banjačanče okrenulo glavu, .............. strane jagnje moje suza mu kanula...." tako nekako, možda neko i prepozna pesmu i još ako postavi snimakkkk upravo sada je bila ova pesma na RTS 2 i pesma je - milo moje banaćanče krenulo glavu
|
|
Члан од: 6/20/2008 Порука: 13 Место: srem
|
MISLIM DA JE IZ BANJE PA JE BANJAČANČE... I NA TOM KONCERTU SE MOGLO SVAŠTA ČUTI, PA GA NE BIH UZEO KAO REPER ZA TEKSTOVE, MUZIKU I ARANŽMANE...
|
|

|
ne znam, ne razumnem se
|
|
|
Гост |