|
|

: **
Члан од: 9/16/2008 Порука: 31
|
Оно што оживљава сваки форум је свађа!  Ево повода-Направите топ листу најбољих извођача изворне и на изворној базиране музике. Мој избор је следећи 1.Павле Аксентијевић 2.Теофиловићи 3.Искон 4.Кулин Бан 5.Бело платно 6.Биља Крстић
|
|

: *
Члан од: 5/30/2008 Порука: 1 Место: beograd
|
1.Svetlana Stevic
|
|

Члан од: 8/25/2008 Порука: 30
|
Neko rece svadja... Evo jos jednog kavgadzije... 1. Svetlana Stevic Od mladjih Izvor
|
|

: *****
Члан од: 4/29/2008 Порука: 18 Место: Приједор
|
Е овако, 1. Моба(и убједљиво најбољи глас, Сања Ранковић) 2. Светлана Спајић (Некад група Дрина, има савршен глас, сада има нови албум Жегар живи, па кога интересује нека потражи на Googlу) 3. Светлана Стевић-Вукосављевић 4. Етномузиколошки одсек основне школе Мокрањац из Београда (са њима ради Сања Ранковић и супер су) 5. Здравац (група која је постојала при Етномузиколошком одсјеку Академије умјетности у Новом саду, коју је водила Драгица Панић-Кашански) 6. Изворна група КУДа Станко Пауновић из Панчева 7. Изворна група КУДа Петар Кочић из Челарева 8. Мушка пјевачка група Барјак (случајно сам набавио ЦД и много ми се допао) Ето то би било то, можда има још неко да ми се допао, али ево ово су групе и људи који су оставили најбољи утисак на мене!!! ;) Ево браће, ево Козарчана, не боје се крви ни мегдана.
Ми у туђе добро не дирамо, а без крви свога не пуштамо.
Ми смо браћа испод Козарице, гдје не рађа мајка издајице.
|
|

|
Не могу да верујем да Павла не волите. Кад запева-Да ги видиш Ђурђо, да ги видиш сестро... А иза кавал и шта већ, нисам баш неки стручњак. Скидо сам одавда неке песме од тог Етномузиколошког одсека, стварно су добри.
|
|

|
Павла Аксентијевића могу слушати само у извођењу духовне музике, досад ми се није допала ниједна његова интерпретација изворне пјесме коју сам чуо, све ми звучи превише поповски(народски речено, човјек пјева ко поп) :) ))) ;)
Ево браће, ево Козарчана, не боје се крви ни мегдана.
|
|

|
Јес мало поповски. Ал шта фали?
|
|

|
Ништа не фали, али мени не одговара!!! Зато има разних извођача, па свако себи нек бира!!! Ево браће, ево Козарчана, не боје се крви ни мегдана.
|
|

: *
Члан од: 7/17/2008 Порука: 19 Место: Београд
|
Ево и ја да се умешам у "свађу", наиме, само ћу побројати (по азбучном реду) које извођаче волим да слушам, без рангирања. Ево списка: - Бело платно - Врело (до 2003. године, док нису престале да се баве традиционалном музиком) - Грлице (моја девојка је некад тамо певала, па хтео или не, мора да ми се свиђа  ) - Драгослав Павле Аксентијевић - Етномузиколошки одсек школе Мокрањац - Извор - Искон - Кулин Бан - Моба - Светлана Спајић - Теодулија (не све, само пробране песме) - Теофиловићи
|
|
|
Гост |