: *
Члан од: 5/26/2008 Порука: 9 Место: srbija
|
Да ли има неко нешто о овој теми. Не интересује ме иѕградња након рата, већ ме интересују теме везане за сам рат. Било би добро уз мелодију...
|

: **
Члан од: 9/16/2008 Порука: 31
|
Има тога колко оћеш, само реци шта ти треба. Ево неких примера. Мало четничке, мало партизанске, волео би да знам и коју од Недићеве војске и Љотићевих гардиста, ал ето...
Три иљаде црне браде а пред њима Корда Раде Шарац носи, Турке коси свети Раде не иљаде Памте Турци и катили кад су с Радом заратили
Партизанске чете лете и спомињу Домазете не једнога но двојицу друг Милана и Новицу
Дерикоња, ој Дерикоња Са Вучије Луке, са Вучије Луке Поведи нас, ој поведи нас да кољемо Турке, да кољемо Турке
Дерикоња, ој Дерикоња јатаган повуци, јатаган повуци Нека с миром, ој нека с миром бајрамују Турци, бајрамују Турци
Крај Сутјеске, у горама лежи Драго, у ранама За пуније мјесец дана ранио се лишћем с грана Шћаше Драго да се мане преко Гацка на Бањане Но га срете једна тројка Четничкије крволока Мјесто лјека и мелема оловно се зрно спрема Поповићу Милораде кукавице тако раде
У шумици колибица мала, колибица мала, У шумици колибица мала У колиби Чича Дража спава, Чича Дража спава У колиби Чича Дража спава Пред колибом радио станица, радио станица Пред колибом радио станица Из Лондона говири краљица, говири краљица Из Лондона говири краљица...
|