: Администратор
Члан од: 4/29/2008 Порука: 36 Место: Приједор
|
хвала... :)
Ево браће, ево Козарчана, не боје се крви ни мегдана.
Ми у туђе добро не дирамо, а без крви свога не пуштамо.
Ми смо браћа испод Козарице, гдје не рађа мајка издајице.
|

: **
Члан од: 8/25/2008 Порука: 37
|
Nema na cemu.
|
 : *
Члан од: 3/2/2010 Порука: 2
|
Поздрав свима! Да ли неко може да ми каже како се зове једно коло из Врањског поља? На овом линку ( http://www.youtube.com/watch?v=LM-XKldYeRI ) је после свекрвиног кола и четврте песме. Хвала унапред А ево прве песме: Море збирајте се младожењски момци море да бричите младог младожењу Море бричи ми се млади младожења море ће си идеш врло на далеко Море на далеко за таја девојка море на далеко преко тијо море
|
Члан од: 5/26/2008 Порука: 24 Место: Srbija
|
Morenaice (цитат):Поздрав свима! Да ли неко може да ми каже како се зове једно коло из Врањског поља? На овом линку ( http://www.youtube.com/watch?v=LM-XKldYeRI ) је после свекрвиног кола и четврте песме. Хвала унапред А ево прве песме: Море збирајте се младожењски момци море да бричите младог младожењу Море бричи ми се млади младожења море ће си идеш врло на далеко Море на далеко за таја девојка море на далеко преко тијо море Posle svekrvinog ide pesma "Ogrejala sjajna mesecina", pa ide igra "Emkino oro"
|

Члан од: 6/21/2008 Порука: 32
|
kolega, EMIČINO
|
Члан од: 5/26/2008 Порука: 24 Место: Srbija
|
troglav (цитат):kolega, EMIČINO Emičino????
|

Члан од: 8/25/2008 Порука: 37
|
Vetar duše, al-katmer miriše Vetar duše, vetar duše, al-katmer miriše. Draga dragom, draga dragom sitnu knjigu piše: "Pozdrav tebi, pozdrav tebi, moje milo drago. Pošalji mi, pošalji mi dušu u pamuku, crne oči, crne oči u šećer narandži, bele ruke, bele ruke u tankoj 'artiji..."
|

Члан од: 5/6/2010 Порука: 6 Место: I.Sarajevo
|
Pjesma uz kolo Sarajka - Gradska igra iz Sarajeva
Igra vito kolo u kolu lijepi Jovo popjevaj glasno visoko x2, Cupni lagana curo mladjana bice dva tri poljupca x2 Cetri pet, bice i deset, ljubi mene jovo za navijek x2 ljubicu ti oko djevojko sarajevko, neka se cuje daleko x2
...''Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kolika je sila koja mi prijeti, već po tome kolika je svetinja koju branim''...
|

|
Jos jedna pjesma uz gradske igre iz Sarajeva:
Dudzum (Djudjum) pop:
Bog ubio Dudzum popa, haj, haj, Dudzum popa, haj sto zametnu ovu igru haj, haj, ovu igru, haj
ovu igru poigrusu, ehe, hej, poigrusu, aha, haj poigrusu, haj ovu igru poskakusu, ehe, hej poskakusu, aha, haj, poskakusu haj
Bog ubio Dudzum popa, haj, haj, Dudzum popa, haj sto zametnu ovu igru haj, haj, ovu igru, haj
ovu igru okretusu, ehe, hej, okretusu, aha, haj okretusu, haj ovu igru obletusu, ehe, hej obletusu, aha, haj, obletusu haj
ovu igru poljubusu, ehe, hej, poljubusu, aha, haj poljubusu, haj ovu igru rasprsusu, ehe, hej rasprsusu, aha, haj, rasprsusu haj
( imaju jos i zagrljusa, pocucusa, postipusa...)
...''Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kolika je sila koja mi prijeti, već po tome kolika je svetinja koju branim''...
|

|
Pjesma uz kolanje iz Sarajevskog polja: (kolanje na 6)
Trebeviću, Trebeviću, visok teferiču, S tebe mi se, s tebe mi se, vidi Sarajevo, I sva sela, i sva sela, oko Sarajeva A u njemu, a u njemu, lijepe djevojke, Kako vezu, kako vezu, ruho djevojačko
|