|
|

: **
Члан од: 6/21/2008 Порука: 32
|
IGRAČ (цитат):troglav (цитат):kolega, EMIČINO Emičino???? da, termin sa terena  :-)
|
|

Члан од: 8/25/2008 Порука: 37
|
Tri devojke cveće posejale Tri devojke cveće posejale, brdom smilje, a dolom kosilje. Navadi se momče neženjeno, te počupa cveće devojkama, al' devojke mrežu ispletoše, ufatiše momče neženjeno. Jedna veli: "Da ga sažežemo" Druga veli: "Da ga proteramo." Treća veli: "Da ga obesimo." Al' govori momče neženjeno: "Nisam zlato da me sažežete, nit' sam kurva da me proterate, već sam junak da me obesite o zlu drvu, devojačkom grlu!"
|
|
 : *
Члан од: 7/4/2010 Порука: 1
|
jel zna neko pesme iz vranjskog polja?
|
|

Члан од: 6/21/2008 Порука: 32
|
fitja91 (цитат):jel zna neko pesme iz vranjskog polja? u vranjskom polju se pevalo mnogo pesama... na šta misliš?
|
|
Члан од: 8/7/2010 Порука: 1 Место: Smederevo
|
Može li neko da postavi tekst ove verzije pesme "PItaju me odakle si plavka"? Hvala http://www.izvornepesme.org/rec/30/285_30_1.mp3
|
|
Члан од: 9/2/2010 Порука: 1 Место: Београд
|
Поздрав свима на форуму! Да ли неко можда има или зна текст песме "Чубро Маро"? Хитно ми је потребан па ако неко зна нека постави овде. Хвала унапред.
|
|
Члан од: 5/26/2008 Порука: 24 Место: Srbija
|
sharkey (цитат):Поздрав свима на форуму! Да ли неко можда има или зна текст песме "Чубро Маро"? Хитно ми је потребан па ако неко зна нека постави овде. Хвала унапред. Чубро Маро, јесил чула, Маро, Чубро Маро, јесил чула, Маро, Чубро Маро, где ти свекар пош'о? Чубро Маро и колач ти пон'о Чубро Маро, на колачу кита, Чубро Маро, турци га скочили, Чубро Маро, па га погубили, Чубро Маро, падни па га жали, Чубро Маро, љуби кога оћеш, Или мене ил кога до мене. Песма је антифона, из села Сумраковац, код Бољевца.
|
|
Члан од: 11/3/2010 Порука: 1
|
treba mi pomoc trazim jednu izvornu pesmu,neznam kako se zove,neznam ko je izvodi!?Naime SKC Vuk Karadzic iz B.Topole je izvodi na snjimku koji je objavljen na youtubu pod imenom igre iz Backe,a pesma je uvodna u sam nastup sto devojke pevaju pre pesme i kola Ja sam Jovicu Hitno mi treba ta pesma MOLIM ZA POMOC
|
|
 : Администратор
Члан од: 4/29/2008 Порука: 36 Место: Приједор
|
Текст који се пјева у кореографији Слободанке Рац, у играма из Бачке је сљедећи:
Три венца плела, девојана Јела, хеј, па је венцу тихо говорила: "Плови ми, плови, мој зелени венче, хеј, па отплови до Јовиних двора.
Ево браће, ево Козарчана, не боје се крви ни мегдана.
Ми у туђе добро не дирамо, а без крви свога не пуштамо.
Ми смо браћа испод Козарице, гдје не рађа мајка издајице.
|
|
Члан од: 8/5/2010 Порука: 3 Место: wien
|
Cao svima....ako neko mozda ima neku pesmu iz Zapadne Srbije...okolina Valjeva....pooooozzzzz
|
|
|
Гост |