|
|

: **
Члан од: 8/25/2008 Порука: 30
|
Aj, sve se kanem da s' rakije manem, aj, sve se kanem da s' rakije manem. Aj, fala Bogu, oću al' ne mogu, aj, fala Bogu, oću al' ne mogu!
|
|

Члан од: 9/16/2008 Порука: 31
|
Како се у Поткозарју зове тај тип пјесме? Да ми није бешике и жене не би било барабе ко мене Ој ракијо аој лозо опет сам се ја навозо Ој ракијо рако ја те волим јако Запјеват ми најмилије ђе је вина и ракије Што се ово не чујемо ко да ништа не пијемо Вино, вино, ти си мени криво ти си мене водило ђе је трње родило Домаћине дома овог донеси нам вина новог Још по једну, још по једну па да запјевамо још по двије, још по двије па да заиграмо И нешто слатко за крај Волим мала твоје ноге криве него гајбу апатинске пиве
|
|

|
sijedi guslar (цитат): Ој ракијо рако ја те волим јако
...a ti mene, rako, u jendek polako...
|
|

: *****
Члан од: 4/29/2008 Порука: 18 Место: Приједор
|
Пјесма се зове ојкача.
Ево браће, ево Козарчана, не боје се крви ни мегдана.
Ми у туђе добро не дирамо, а без крви свога не пуштамо.
Ми смо браћа испод Козарице, гдје не рађа мајка издајице.
|
|

|
Nema Guslara...
Oj, devojko, selen velen, ne uzvijaj obrvama, ne zadaji jad momcima! I meni si jad zadala: konja vodim, peše odim, čizme nosim, a bos odim, leba nosim, a gladan sam, vodu gazim, a žedan sam.
|
|

Члан од: 9/16/2008 Порука: 31
|
Jevo me jope E, tvoja pomoc mi je neophodna Mori shto e lichna, Kaljo Kaljino devojche i Izlegol neve peo Prve dvije i razumijem tu i tamo, al trecu samo deo kad kuchinja lajat. A fine pjesme. Mogu li se ikako idje nac tekstovi?
|
|

|
Heh, visoko ti mene cenis... Nego, ako imas mp3ce, dobaci mi na mail il' negdi okaci, pa da vidim je l' mogu stogodj desifrovati.
Pozdrav
|
|

|
Kaljo, Kaljino devojce (jedna od verzija)
Kaljo, Kaljino devojce, visi, visi crni oci, visi, visi crni oci na visoko, na siroko.
Kaj sto Turci kafe pijat, Arnauti bas rakija, Arnauti bas rakija, a ergeni rujno vino.
Samo edno ludo mlado nitu jade, nitu pie, samo Kalja poglednuva, so oko i namignuva.
Ajde, Kaljo, da begame, v nase selo, arno selo. Ajde, Kaljo, da begame, v nase selo, arno selo.
Od tri strani sonce gree, od cetvrta mesecina, dva pati se zetva znee, tri pati se lozje bere.
|
|

: *****
Члан од: 5/4/2008 Порука: 38
|
|
|
 : *
Члан од: 5/26/2008 Порука: 13 Место: Srbija
|
Imam jedno pitanje...... Da li neko od vas zna pesmu ( brojalicu),ne znam kako tacno ide,a ni odakle je:) Nesto ovako: "Jedna guska vodu pljuska, travo zeljena ne pokosena................" Bio bih veoma zahvalan kada bi mi neko ispisao ceo tekst :)
|
|
|
Гост |