|
|

: **
Члан од: 9/16/2008 Порука: 31
|
Браво Кицоше. Поздрав Александра, песме сам и ја нашао на Тубе, ал ми требају појашњења текстова. Српски и Македонски су језички близанци, ал опет различити. Виши, виши црни очи... Виши=Дижи?
|
|

|
Поздрав Играчу. Написо бих ја ту песму, ал су ме већ опоменули да се не сме псовати ни у песмама. Ако оћеш послаћу ти на привате массaге?
|
|
 : *
Члан од: 5/26/2008 Порука: 23 Место: Srbija
|
sijedi guslar (цитат):Поздрав Играчу. Написо бих ја ту песму, ал су ме већ опоменули да се не сме псовати ни у песмама. Ако оћеш послаћу ти на привате массaге? Moze, posalji mi privatnom porukom tekst! Hvala u napred!
|
|
 : Администратор
Члан од: 4/29/2008 Порука: 34 Место: Приједор
|
Ајмо рећи један један, једна гуска воду пљуска траво зелена, непокошена, цуро гарава, би л' се удала
Ајмо рећи два два, двије дојке у дјевојке једна гуска воду пљуска траво зелена, непокошена, цуро гарава, би л' се удала
Ајмо рећи три три, три ножице у столице двије дојке у дјевојке једна гуска воду пљуска траво зелена, непокошена, цуро гарава, би л' се удала
Ајмо рећи четри четри, четри точка под колима три ножице у столице двије дојке у дјевојке једна гуска воду пљуска траво зелена, непокошена, цуро гарава, би л' се удала
Ајмо рећи пет пет, пет је прста у рукама четри точка под колима три ножице у столице двије дојке у дјевојке једна гуска воду пљуска траво зелена, непокошена, цуро гарава, би л' се удала
Ајмо рећи шест шест, шест волова под колима пет је прста у рукама четри точка под колима три ножице у столице двије дојке у дјевојке једна гуска воду пљуска траво зелена, непокошена, цуро гарава, би л' се удала
Ајмо рећи седам седам, седам дана у недељи шест волова под колима пет је прста у рукама четри точка под колима три ножице у столице двије дојке у дјевојке једна гуска воду пљуска траво зелена, непокошена, цуро гарава, би л' се удала
Ајмо рећи осам осам, осам вила коло игра седам дана у недељи шест волова под колима пет је прста у рукама четри точка под колима три ножице у столице двије дојке у дјевојке једна гуска воду пљуска траво зелена, непокошена, цуро гарава, би л' се удала
Ајмо рећи девет девет, девет браће једне гаће осам вила коло игра седам дана у недељи шест волова под колима пет је прста у рукама четри точка под колима три ножице у столице двије дојке у дјевојке једна гуска воду пљуска траво зелена, непокошена, цуро гарава, би л' се удала
Ево браће, ево Козарчана, не боје се крви ни мегдана.
Ми у туђе добро не дирамо, а без крви свога не пуштамо.
Ми смо браћа испод Козарице, гдје не рађа мајка издајице.
|
|

|
Планинама лети соко крваво му једно око Надлијеће планинама плаши стада ђевојкама
|
|
Члан од: 1/14/2009 Порука: 1
|
Да ли неко зна где има да се нађе аудио запис песме:
Киша паде, трава расте, гора зелени, Ај гора се с листом саста, а ја немам с ким...
Иначе, има и ова верзија песме коју је поставио sijedi guslar (цитат):
Прођох кроз гору, не знам кроз коју дођох на воду, не знам на коју, сретох дјевојку, не знам чија је, питам чија је, нешће да каже, ја сам девојка, незнана момка, ти си девојка, ружа румена, а ја сам момак, ружин пупољак
|
|
Члан од: 1/14/2009 Порука: 5 Место: BiH
|
Izvoli trazene pjesme: Mirko Rondovic - Kisa pada trava raste Nada Topcagic - Kisa pada, trava raste Nedeljko Bilkic - Kisa pada,trava raste Rasa Pavlovic - Kisa pada, trava raste Rizo Hamidovic - Kisa pada trava raste Vasilija Radojcic - Kisa pada trava raste Zaim Fazlic - Kisa pada trava raste, 1974 Zekerijah Djezic - Kisa pada, trava raste http://rapidshare.com/files/183181018/Kisa_pada_trava_raste.rarMirko Rondovic - Prodjoh kroz goru http://rapidshare.com/files/183180859/Mirko_Rondovic_-_Prodjoh_Kroz_Goru.Mp3Pozdrav.
|
|

Члан од: 6/21/2008 Порука: 29
|
da li enko zna reči pesme:
šesta petka i mlada nevesta, čestitam ti novo ima tato, tato
uzmi..., daj..., tato, tato
šesta petka i mlada nevesta, čestitam ti novo ima mamo, mamo
uzmi..., daj..., mamo, mamo . . .
pesma je valjda brojalica iz šumadije (gruže)
|
|
Члан од: 7/16/2008 Порука: 11 Место: Austrija
|
Dobro vece, evo teksta za pesmu, samo je ona iz istocne Srbije ako se ja dobro secam:
Sesta pesta i mlada nevesta cestitam ti novo ime tato, tato popi u kap- daj dukat tato, tato
Sesta pesta i mlada nevesta cestitam ti novo ime mamo, mamo popi u kap- daj dukat mamo, mamo
Sesta pesta i mlada nevesta cestitam ti novo ime bato, bato popi u kap- daj dukat bato, bato
Sesta pesta i mlada nevesta cestitam ti novo ime sokole, sokole popi u kap- daj dukat sokole, sokole
Pozdrav
|
|

Члан од: 6/21/2008 Порука: 29
|
zna li neko tekst pesme - zaigrale mamo devojčinja - pace atanasovski i obrada teodulija
|
|
|
Гост |