Русе косе цуро имаш

Ај русе косе цуро имаш
Жалиш ли ги ти
Аман да ги жалам
Не би ти ги дала 
Да ги мрсиш ти
Црне очи цуро имаш
Жалиш ли ги ти
Аман да ги жалам 
Не би ти ги дала
Да ги пијеш ти
Медна уста цуро имаш
Жалиш ли ги ти
Аман да ги жалам
Не би ти ги дала
Да ги љубиш ти

Порекло песме: ?

Начин певања: ?

^